Alle young professionals
Jelmer Alferink

Kwaliteiten:

Flexibel, Creatief, Verbindend, Oplossingsgericht, Doelgericht

Systeemkennis:

Microsoft Word, - Excel, - Powerpoint, Windows Moviemaker, Google Docs, - Spreadsheets, -Forms, Prezi, Corsa, I-Navigator
Contactgegevens opvragen

Maak kennis met

Jelmer Alferink

Young Professional Informatie- & Verandermanagement

Ik ben Jelmer Alferink, 27 jaar oud en nu anderhalf jaar werkzaam voor Breinstein. Samen met mijn vriendin en onze 22 planten woon ik in Utrecht. Ik ben breed geïnteresseerd van sport tot aan psychologie, cultuur en technologie. Mijn kracht zit hem in mijn energie, inlevingsvermogen en creativiteit. Ik vind het leuk om in mijn werk een verbindende rol te hebben en het voortouw te nemen in samenwerking.

Het Traineeship

IMP Informatiemanagement voor de praktijk
Academy for Information & Management, opgericht door Rik Maes.

Deze opleiding biedt een combinatie van kennisoverdracht (theorie), competentie-ontwikkeling en cognitieve en persoonlijke ontwikkeling. Na deze opleiding hebben onze Young Professionals kennis van de fundamenten van informatiemanagement en technologie en zijn zij onder meer in staat een brugfunctie tussen business en ICT te vervullen, complexe informatiemanagement vraagstukken aan te pakken en organisatieveranderingen te begeleiden.  

Breinsteindagen

Deze dagen bieden eencombinatie van persoonlijke- en kennisontwikkeling. Er wordt ingegaan op de volgende aspecten:

  • LeanYellow Belt & Green Belt
  • Scrum
  • Lean2Success
  • Storytelling
  • Omgaan met weerstand
  • Visueel communiceren
  • Generatie Y en stress
  • Leiderschap

Opleiding & Werkervaring

Vanuit mijn interesse voor menselijk gedrag ging ik na het VWO een studie psychologie doen. Dit bleef voor mij in het eerste jaar al te theoretisch en ik switchte naar de meer praktijkgerichte opleiding HRM. Tijdens deze opleiding bloeide ik op en leerde ik veel over de relatie tussen mens en organisatie. Ik volgde naast de opleiding ook het excellentie programma dat ik met mooie cijfers afrondde. Gedurende het traineeship bij Breinstein heb ik inmiddels drie opdrachten afgerond. In deze opdrachten hield ik mij respectievelijk bezig met het onbegrip over een e-learningsysteem bij een zorginstelling, de implementatie van zaakgericht archiveren bij een gemeente en het in kaart brengen van een applicatielandschap en de architectuur van een gemeente.

Waarom heb ik gekozen voor

Informatiemanagement

Ik heb voor het traineeship informatie- en verandermanagement gekozen vanuit mijn interesse voor de wereld die steeds digitaler wordt en de impact die dat op mensen heeft. In lijn met deze digitalisering is er steeds meer informatie beschikbaar. Hoe hiermee om te gaan heeft altijd al mijn interesse gehad. Vragen als; Welke informatie is waardevol? Welke informatie klopt (niet)? En hoe kunnen we zo efficiënt mogelijk omgaan met de enorme hoeveelheid aan informatie? Zijn er een aantal die mij blijven interesseren.

Naast het informatiemanagement heeft ook verandermanagement mijn interesse. Nieuwe manieren van werken zijn nodig om op een efficiënte manier met de overload aan informatie om te kunnen gaan. Dit brengt voor organisatiepersoneel constant verandering met zich mee. Verandering is in mijn ogen meer dan een keer van A naar B gaan, het is een constante ‘state of mind’. De uitdaging in hedendaagse organisaties zit hem vaak in technologische ontwikkelingen als hulpmiddel zien en niet als struikelblok. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en vragen veel van het aanpassingsvermogen van de mens. Dit is iets wat mij mateloos interesseert. Zijn wij als mensen niet de meest adaptieve soort die er op aarde rondloopt? Hoe kunnen we dit in de praktijk in ons voordeel laten werken? Hoe laten we mensen zo efficiënt mogelijk meebewegen met verandering?  En welke aandacht is daarvoor nodig? Dit vind ik een paar van de interessantste vragen van deze tijd.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Ik ben met name geïnteresseerd in de menskant vaninformatie- en verandermanagement.

Informatiemanagement beperkt zich in mijn ogen niet tot het managen van de beschikbare informatie, het gaat om de juiste vraag stellen en daar antwoord op vinden. In onze digitale wereld is het soms lastig om kritisch naar informatie te blijven kijken en de juiste antwoorden boven tafel te krijgen. Een kritische blik, flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen om met de berg aan informatie in de hedendaagse organisatie om te gaan. Naast de kritische blik waarmee ik naar de vraagstukken van een organisatie kan kijken, ben ik ook goed in het meenemen van teams en afdelingen in verandertrajecten. Op deze manier help ik bij het maken van de juiste keuzes en het creëren van verbinding tussen mensen. De technologie is daarbij geen doel op zich, maar een hulpmiddel om efficiënter met informatie om te gaan!

Hoe ga ik de digitale wereld nog een stukje beter maken?

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Tip: Bekijk de app die Jolien gemaakt heeft