Alle young professionals
Jesse Alma

Kwaliteiten:

Analytisch, Communicatief, Leergierig, Teamplayer, Creatief, Overtuigend

Systeemkennis:

Microsoft Office, SPS, R, JASP
Contactgegevens opvragen

Maak kennis met

Jesse Alma

Young Professional Business Analytics & Data Science

Mijn naam is Jesse Alma, 29 jaar en ik woon samen met mijn twee katten (Koos en Moos) en een lieve vriendin in Bergen op Zoom. Ik kan ontzettend genieten van (bord)spellen, waarbij mijn competitieve karakter sterk naar boven komt. Verder houd ik van uitdagingen daar zij mij de kans geven om mij te ontwikkelen. Of deze uitdagingen nou op persoonlijk vlak, werk vlak, of tijdens een hobby naar voren komen ik verwelkom ze allemaal. Zonder uitdaging immers geen vooruitgang, en deze voorkeur voor vooruitgang is ook terug te zien in mijn hobby’s, fietsen en skeeleren!

Jesse zijn soft skills zijn: het overbrengen van kennis, teamwork, analytisch denken en zijn overtuigingskracht. Zijn ervaring hierin is opgedaan tijdens zijn studie psychologie en werkzaamheden als docent en als customerservice representative. De voordelen van het zijn van een teamspeler, die mensen kan overtuigen, blijken uit elke meeting en werkgroep die hij heeft.

Het Traineeship

Opleiding Business Analytics & Data Science
Vrije Universiteit Amsterdam & Data Science Alkmaar

Deze opleiding op post-master niveau wordt gegeven door hoogleraren van de Vrije Universiteit. De Young Professionals worden opgeleid tot junior specialisten op het gebied van Business Analytics & Data Science. Onderwerpen die aan bod komen zijn proces mining, advanced statistics, artificial intelligence, datamining, machine learning, predicitive modelling, intelligent web applications, optimization en data driven business model innovation. Na afloop van de opleiding zijn de trainees een volwaardig gesprekspartner in het vakgebied, slaan ze de brug tussen de data en de praktijk en zijn ze in staat zelfstandig data-gedreven inzichten te genereren.

Opleiding & Werkervaring

Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waarna ik de master ‘Brein en Cognitie’ gedaan heb. Met veel plezier heb ik mij meester gemaakt van de verschillende vakken die hier aangeboden zijn. De statistische/ kwantitatieve vakken trokken mij binnen de studie het meest aan. Tijdens en na mijn studie heb ik binnen de opleiding Psychologie gewerkt als onderzoeksassistent en tutor. Waarbij ik het heerlijk vond om het (academisch) inzicht van studenten naar een hoger niveau te brengen. Nu volg ik via trainee.nl de opleiding Business Analytics & Data Science aangeboden door de Vrije Universiteit Amsterdam. In deze opleiding kan ik mijn voorliefde voor statistische/ kwantitatieve vakken uiten door mij te verbazen over de slimme methodieken die in het veld ontwikkeld zijn.

Waarom heb ik gekozen voor

Business Analytics & Data Science

Mijn interesse in kwantitatieve vakken tijdens mijnopleiding heeft ertoe geleid dat ik, als enige van mijn bachelor, een statistische thesis geschreven heb. Voor deze thesis werkte ik voor het eerst met grote datasets en ik vond het prachtig. Structuur en helderheid brengen aan datasets met 10.000 en datapunten bleek een leuke bezigheid. Tegelijkertijd begon een vriend van mij als Data Scientist en hoorde ik om mij heen positieve verhalen over het werkveld. De spraakmakende vacature op trainee.nl, aangevuld meteen aanbeveling van een gewaardeerde professor, gaf mij vervolgens het laatste duwtje in de goede richting. Sinds November 2019 is de opleiding begonnen en sindsdien heb ik geen moment spijt gehad van mijn beslissing!

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Overal ter wereld wordt meer en meer informatie verzameld, wat leidt tot grote datasets aan (ongestructureerde) data. Door deze datasets gestructureerd en helder te maken hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de digitale wereld. Daarnaast denk ik dat het steeds belangrijker wordt om niet enkel over veel informatie te beschikken, maar deze informatie ook in te kunnen zetten om beleid te maken (zoals tijdens de coronacrisis). Door de vertaalslag te maken van statistische abstracties naar taal die voor iedereen begrijpbaar is hoop ik een tweede steentje bij te dragen aan de digitale wereld.

Hoe ga ik de digitale wereld nog een stukje beter maken?

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Bijdrage op dit platform

Data Science
Tips voor het maken van een goede grafiek
Jesse Alma
30/7/2020
Leestijd:
10 minuten
Data Science
Correlatie en Causatie - Dashboard
Jesse Alma
4/6/2020
Leestijd:
5 minuten
Data Science
De Digitale Wereld Corona Quizpagina
Jesse Alma
29/4/2020
Leestijd:
5 minuten
Tip: Bekijk de app die Jolien gemaakt heeft